tisdag 18 december 2007

Snart är det jul

Nu är julen snart här och här hemma förbereder vi oss så gott vi kan. I fredags var vi och köpte gran på torget och det blev en silvergran, sådär i mörkret såg jag inte att den var lite gråaktig men det blev ok. Här kommer en bild på granen och jag ber väldigt mycket om ursäkt för den dåliga bilkvaliteten men vår kamra är superkass och ska snart ersättas med en bättre. Jag slänger med lite andra bilder också när jag ändå håller på.

torsdag 13 december 2007

Lucia

Tänk att det redan är lucia, tiden springer verkligen iväg för en. Idag var jag på jobbet och högstadiet gick luciatåg för resten skolan. Jag bjuder på en bild målad av konstnären Ebba Kristina som jag tycker är härlig. Glad Lucia på er.

söndag 9 december 2007

köksaparat

Idag har jag julbakat och insåg då (igen) att det skulle gå mycket mycket lättare om jag hade en snygg kitchen aid apparat hemma :) Kan inte riktigt bestämma mig för vilken färg jag gillar bäst men den här äppelgröna är ju snygg, men en cremefärgad, röd eller vit skulle inte heller vara dumt.

Ljusstakar

Jag gillar ljusstakar, de är för mig som handväskor är för en fashionista. Här är en jag köpte på bruka design, den är i gjutjärn och väldigt vacker i all sin enkelhet.

Stol

MIn syster har väldigt fina stolar från IKEA hemma hos sig, det är modellen Ingolf och hon har dem i vitt. Nu såg jag att de finns i svart också. Svarta detaljer i vår annars ganska vita inredning är snyggt. Den här stolen skulle jag vilja ha i sovrummet.

andra advent

Tänk vad tiden går fort, det är redan den andra advent och julen närmar sig med stormsteg. Här kommer en liten stämningsbild. Så trevlig andra advent på er!

fredag 7 december 2007

Historia

Huset där vi bor är byggt 1890 och i just den lägenheten vi bor, rättare sagt i vårat vardagsrum hade fotograf Arvid Kjerling sin ateljé. Jag tycker det är häftigt att kunna hitta gamla bilder som är tagna i just detta rum. Vårat hus som syns till höger har takkupor högst upp förrutom vid vårad vardagsrum, detta pga att det behövdes bra ljus i ateljén. Bilden ovan ska enligt vad som anges på baksidan vara tagen här. Tänk att denna flicka en gång stått i vårat vardagsrum.
Fotografi från Rötter

torsdag 6 december 2007

pepparkakshus

Här är en bild på mitt pepparkakshus som jag och min sambo gjorde igår, visst blev det fint. jag ska bara lägga på lite kristyr på husknutarna också för jag tycker att det ser lite tomt ut som det är nu.

kopian

Jag har ett äkta ljushjärta och så har jag en kopia, jag kände att 2500:- var i saftigast laget för elljusstaken. Så kopian från Christmas Classics får stå här och pryda sin plats i köksfönstret. Jag tycker att den är fin och den har fått stå framme sen början av november och antagligen får den stå framme ett tag efter jul också.

julstjärnor

För mig finns det nästan inga växter som signalerar så mycket jul som julstjärnorna gör, speciellt de röda. Så här i mitt kök har en stor ståtlig julstjärna fått ta plats i den vackra krukan jag köpte på Hallongården. Det är Tina Hellman som gjort den. Har blivit lite sugen på att köpa några mindre också men det får bli ett senare inköp.

onsdag 5 december 2007

adventspyntade fönster

Så här härligt stor är våra fönster ut mot gatan. Fönstren kräver verkligen sina prydnader. Det måste nästan vara stort så att det inte ser litet och förkrymt ut. Den vackra julstjärnan köpte jag nere på interflora och den lyfte verkligen fönstret. Mitt ljushjärta får också vara med. Eftersom jag tycker om kombinationen vitt och blått så går de flesta av våra adventsprydnader i vitt, kanske får lite rött smyga sig in i granen när den sätts upp. Sovrummet går i samma färger som vardagsrummet och även här hamnade det en stor vacker adventsstjärtna.

köksdörrar

Tänkte visa er de fina dörrarna som sitter mellan vårt kök och vardagsrummet. De är ursprungligen ett par entrèdörrar som suttit i huset men nu sitter de här hos oss, jag tycker att de är vackra, lite härligt slita som de är. Nu till advent och jul så har de blivit smyckade med kransar.

datumsiffror

Har upptäckt att våran kamera lägger datum ena hörnan, det vill jag ju inte ha där, får be sambon plocka bort denna (förtjusande) funktion så jag slipper dessa fula sifror på alla mina bilder.

Ljushjärtat

Jag hade länge funderat på var jag kunde få tag på denna underbara ljusstake som jag såg i någon inredningstidning för något år sedan. Sedan tröttnade jag på att undra och tog mod till mig och ringde upp till Westergaard och Kovacs för att kolla. Så nu står den här i mitt vardagsrum. Jag älskar den verkligen och ångrar inte en dag att jag köpte den.

tisdag 4 december 2007

adventsmys

Jag älskar julen men speciellt tiden fram till jul, jag pyntar med julstärnor och egenhändigt gjorda smällkrameller. Just nu är jag sjuk och är hemma från jobbet några dagar så jag sitter å myser i mitt adventspyntade hem.

Ny bloggare

Ja då sitter jag här och funderar på hur man bloggar och hur man lägger ut bilder på blogg. Som vanligt när det gäller mig och teknik så går det inte så bra men det ska nog lösa sig. Jag ska jobba på att detta ska bli en så bra blogg som möjligt.